Wim’s woning splitsen

Het verhaal van Wim

Als je woning te groot is voor wat je nodig hebt, dan kun je bij de overheid vragen om een vergunning om je woning te splitsen in twee woningen. Daarvoor heb je ook nog een akte van de notaris nodig en een uitvoerder die bouwkundige veranderingen aan je huis maakt (zoals een extra ingang, keuken en badkamer). Het voordeel is dat je zo’n extra woning kunt verkopen of verhuren. Maar je maakt ook woningzoekers blij en je helpt mee een groot probleem op te lossen. Op het DoWell platform wordt de samenwerking, die nodig is, voor dit alles mogelijk.

Wim wou graag een bevriend stel helpen aan hun eerste woning. Hij bevond zich wel in een uitdagende situatie toen hij besloot zijn woning te splitsen om deze twee jonge mensen, een mogelijkheid op een woning te bieden. Gelukkig bood een kennis hem een helpende hand via een chatgesprek. Ze bespraken uitgebreid wat nodig was om deze verbouwing succesvol te laten verlopen. De kennis gaf Wim waardevol advies over het vinden van passende financieringsopties, de benodigde vergunningen, en een aannemer, die binnen zijn budget pasten.

Daarnaast hielp de kennis Wim bij het kiezen van een geweldige keuken die perfect zou passen bij de verbouwde woning. Ze bespraken verschillende stijlen, indelingen en materialen, zodat Wim een weloverwogen beslissing kon nemen.

Ook kwamen ze tot een overeenstemming over de juiste combinatie van zonnepanelen en een warmtepomp voor Wims huis. Ze bespraken de voordelen van duurzame energie en de geschikte opties voor zijn specifieke situatie. Dankzij de waardevolle input van zijn kennis was Wim in staat om weloverwogen keuzes te maken en zijn woning te transformeren tot een ideale leefomgeving voor nieuwe bewoners.